Μείωση τιμής! ΖΩΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΡΑ Μεγένθυση
ΖΩΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΡΑ
Μια αυτοβιογραφία

ANDERSON, BENEDICT RICHARD O' GORMAN


Η συναρπαστική αυτοβιογραφία του συγγραφέα των "Φαντασιακών κοινοτήτων". Γεννημένος στην Κίνα, ο Μπένεντικτ Άντερσον πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Καλιφόρνια και την Ιρλανδία, σπούδασε στην Αγγλία και τελικά έκανε σπίτι του το Πανεπιστήμιο Κορνέλ, όπου αφοσιώθηκε στο τότε αναπτυσσόμενο πεδίο των Σπουδών Νοτιοανατολικής Ασίας. Απελάθηκε από την Ινδονησία του Σουχάρτο επειδή αποκάλυψε ότι, πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του 1965, η οποία έγινε αφορμή αντιποίνων, με αποτέλεσμα τη δολοφονία περίπου ενός εκατομμυρίου κομμουνιστών και συμπαθούντων, βρισκόταν ο στρατός. Του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα για ένα διάστημα τριανταπέντε χ...

11,45 €

-10%

12,72 €

Αποστέλλεται σε 2-4 εργάσιμες

30 other products in the same category:

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

ISBN13 9786185289256
ISBN 6185289253
Ετος Εκδοσης 2018
Αρ. Σελίδων 173
Διαθεσιμότητα 2-4 εργάσιμες

ΠΛΗΡΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η συναρπαστική αυτοβιογραφία του συγγραφέα των "Φαντασιακών κοινοτήτων". Γεννημένος στην Κίνα, ο Μπένεντικτ Άντερσον πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Καλιφόρνια και την Ιρλανδία, σπούδασε στην Αγγλία και τελικά έκανε σπίτι του το Πανεπιστήμιο Κορνέλ, όπου αφοσιώθηκε στο τότε αναπτυσσόμενο πεδίο των Σπουδών Νοτιοανατολικής Ασίας. Απελάθηκε από την Ινδονησία του Σουχάρτο επειδή αποκάλυψε ότι, πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του 1965, η οποία έγινε αφορμή αντιποίνων, με αποτέλεσμα τη δολοφονία περίπου ενός εκατομμυρίου κομμουνιστών και συμπαθούντων, βρισκόταν ο στρατός. Του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα για ένα διάστημα τριανταπέντε χρόνων, κατά το οποίο συνέχισε την έρευνά του στην Ταϊλάνδη και στις Φιλιππίνες, και ολοκλήρωσε μια θαυμάσια μελέτη του Φιλιππινέζου συγγραφέα και πατριώτη Χοσέ Ριζάλ, η οποία υπάρχει στο βιβλίο "The Age of Globalization". Στη "Ζωή πέρα από σύνορα", ο Άντερσον εξιστορεί μια ζωή πάντα ανοιχτή στον κόσμο. Στο βιβλίο αυτό αποκαλύπτονται η χαρά της εκμάθησης ξένων γλωσσών, η σπουδαιότητα της εργασίας πεδίου, οι ηδονές της μετάφρασης, η επιρροή της Νέας Αριστεράς στη διανόηση σε παγκόσμιο επίπεδο, η ικανοποίηση που δίνει η διδασκαλία και η αγάπη της λογοτεχνίας όλου του κόσμου. Ο Άντερσον αναλύει τις ιδέες και τις εμπνεύσεις όπου βασίστηκε το γνωστότερο μέχρι σήμερα έργο του "Φαντασιακές κοινότητες" (1983), ο περίπλοκος στοχασμός τού οποίου άλλαξε τη μελέτη του εθνικισμού. Ο Μπένεντικτ Άντερσον πέθανε στην Ιάβα τον Δεκέμβριο του 2015, λίγο καιρό αφότου ολοκλήρωσε τη διόρθωση του δοκιμίου του παρόντος βιβλίου. Οι έπαινοι διεθνώς, δείχνουν ότι το έργο του θα συνεχίσει να εμπνέει και να προβληματίζε.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ANDERSON, BENEDICT RICHARD O' GORMAN

Ο Benedict Richard O' Gorman Anderson γεννήθηκε στην Ιρλανδία το 1936. Σπούδασε κοινωνική ανθρωπολογία και ανατολικές γλώσσες. Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cornell (ΗΠΑ). Είναι συγγραφέας των έργων `Java in a Time of Revolution`, `Literature and Politics in Siam in the American Era`, `Language and Power: Exploring Political Cultures in Indonesia`. Με το έργο του `Φαντασιακές κοινότητες` (`Imagined Communities`), που έγραψε μετά τις ένοπλες συγκρούσεις στην Ινδοκίνα μεταξύ των ετών 1978-1979, καθιερώθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους θεωρητικούς του εθνικισμού.

Κριτικες

Σχολιάστε το βιβλίο

ΖΩΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΡΑ
ΖΩΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΡΑ

Anderson, Benedict Richard O΄ Gorman, 1936-2015

Σχολιάστε το βιβλίο