Μείωση τιμής! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ Μεγένθυση
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ
Δημιουργία και καταστροφή θέσεων απασχόλησης σε μια οικονομία που αναπτύσσεται

Cahuc, Pierre
Zylberberg, André


Τι θα κάνουμε, αλήθεια, με την ανεργία; Ακόμη κι όταν οι οικονομικές συνθήκες είναι ιδεώδεις, όταν όλα μοιάζουν να δουλεύουν ρολόι, πάρα πολλοί άνθρωποι -κυρίως νέοι- βρίσκονται, παρά τη θέλησή τους, χωρίς δουλειά. Όμως η κοινωνία μας γερνά. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν στη σύνταξη κι αφήνουν πίσω τους κενές θέσεις εργασίας. Άραγε, να περιμένουμε υπομονετικά και λίγο λίγο η ανεργία θα εκλείψει; Ή αντίθετα, με την αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας, θα καταλήξουμε να ζούμε σε κοινωνίες όπου ελάχιστοι δουλεύουν, κι οι πιο πολλοί φυτοζωούν; Τελικά, μήπως φταίνε οι ξένοι, που έρχονται και μας παίρνουν τις δουλειές; Στο βιβλίο αυτό, ο Πι...

11,20 €

16,00 €

-4,80 €

Αποστέλλεται σε 3-5 εργάσιμες

30 other products in the same category:

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Εκδότης Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
ISBN13 9789605244903
ISBN 960524490Χ
Ετος Εκδοσης 2017
Αρ. Σελίδων 236
Διαθεσιμότητα 3-5 εργάσιμες

ΠΛΗΡΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τι θα κάνουμε, αλήθεια, με την ανεργία; Ακόμη κι όταν οι οικονομικές συνθήκες είναι ιδεώδεις, όταν όλα μοιάζουν να δουλεύουν ρολόι, πάρα πολλοί άνθρωποι -κυρίως νέοι- βρίσκονται, παρά τη θέλησή τους, χωρίς δουλειά. Όμως η κοινωνία μας γερνά. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν στη σύνταξη κι αφήνουν πίσω τους κενές θέσεις εργασίας. Άραγε, να περιμένουμε υπομονετικά και λίγο λίγο η ανεργία θα εκλείψει; Ή αντίθετα, με την αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας, θα καταλήξουμε να ζούμε σε κοινωνίες όπου ελάχιστοι δουλεύουν, κι οι πιο πολλοί φυτοζωούν; Τελικά, μήπως φταίνε οι ξένοι, που έρχονται και μας παίρνουν τις δουλειές; Στο βιβλίο αυτό, ο Πιερ Καΰκ και ο Αντρέ Ζυλμπερμπέργκ θέτουν δύο κυρίως ερωτήματα: Τι δημιουργεί την ανεργία; Και, πώς μπορούμε να την περιορίσουμε; Οι απαντήσεις τους είναι σαφείς: Την ανεργία τη γεννά η ίδια η οικονομική ανάπτυξη. Θέσεις εργασίας εξαφανίζονται γιατί έτσι θα δημιουργηθούν άλλες, πιο παραγωγικές. Κι αυτό συμβαίνει σε κάθε ζωντανή οικονομία. Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται ούτε μειώνοντας τους κατώτερους μισθούς ούτε μοιράζοντας ψηφοθηρικά επιδόματα. Χρειάζεται ένα πλέγμα έξυπνων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων. Το βιβλίο έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία, μεταξύ των οποίων και το Ευρωπαϊκό Βραβείο Οικονομικού Βιβλίου.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Cahuc, Pierre

Ο Pierre Cahuc είναι καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο Paris 1 (Pantheon-Sorbonne), καθηγητής στην Ecole polytechnique του Παρισιού και ερευνητής στο CREST (Γαλλικό Κέντρο Ερευνών για την Οικονομία και τη Στατιστική). Το 2001 τιμήθηκε με το εθνικό Βραβείο Καλύτερου Νέου Οικονομολόγου.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Zylberberg, André

Ο Andre Zylberberg διετέλεσε καθηγητής οικονομικών στην Ecole polytechnique του Παρισιού, διευθυντής ερευνών στο CNRS (γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας) και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας.

Κριτικες

Σχολιάστε το βιβλίο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ

Cahuc, Pierre

Σχολιάστε το βιβλίο