Μείωση τιμής! ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Μεγένθυση
ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Rainey - Smith, Maggie


Η Άρτεμη έχει το όνομα της αρχαίας θεάς, αλλά δυσκολεύεται να συμπεριφερθεί αντάξια. Συνήθως αποφεύγει να αντιμετωπίσει ό,τι τη δυσκολεύει, και το σκάει. Αυτή τη φορά φεύγει μακριά από τον παντρεμένο άντρα με τον οποίο έχει σχέση κι από τους Έλληνες της Νέας Ζηλανδίας, που έχουν άποψη για όλα, και τρέχει στην αγκαλιά της οικογένειάς της στην Πελοπόννησο, που επισκέπτεται για πρώτη φορά. Παίρνει μαζί της τις στάχτες της μητέρας της και ένα iPod με ηχογραφήσεις. Ακούγοντάς τες μαθαίνει σταδιακά τι συνέβη στη γιαγιά της κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου. Η συγγραφέας ξετυλίγει την ιστορία των γυναικών μιας οικογένειας. Εκείνων που παρέμειναν στη ...

11,97 €

-10%

13,30 €

Αποστέλλεται σε 3-5 εργάσιμες

30 other products in the same category:

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Εκδότης Κέδρος
ISBN13 9789600449310
ISBN 9600449317
Διαθεσιμότητα 3-5 εργάσιμες

ΠΛΗΡΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Άρτεμη έχει το όνομα της αρχαίας θεάς, αλλά δυσκολεύεται να συμπεριφερθεί αντάξια. Συνήθως αποφεύγει να αντιμετωπίσει ό,τι τη δυσκολεύει, και το σκάει. Αυτή τη φορά φεύγει μακριά από τον παντρεμένο άντρα με τον οποίο έχει σχέση κι από τους Έλληνες της Νέας Ζηλανδίας, που έχουν άποψη για όλα, και τρέχει στην αγκαλιά της οικογένειάς της στην Πελοπόννησο, που επισκέπτεται για πρώτη φορά. Παίρνει μαζί της τις στάχτες της μητέρας της και ένα iPod με ηχογραφήσεις. Ακούγοντάς τες μαθαίνει σταδιακά τι συνέβη στη γιαγιά της κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου. Η συγγραφέας ξετυλίγει την ιστορία των γυναικών μιας οικογένειας. Εκείνων που παρέμειναν στη διχασμένη Ελλάδα, της μητέρας της Άρτεμης, που - μαζί με πολλές άλλες νέες γυναίκες - έφτασε στις αρχές του 1960 στην άλλη άκρη του κόσμου για να ξεφύγει απ’ όσα είχε δει, και της Άρτεμης, που έρχεται στην Ελλάδα χωρίς να ξέρει τι ακριβώς ψάχνει.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Rainey - Smith, Maggie

Η Maggie Rainey-Smith είναι Νεοζηλανδή μυθιστοριογράφος, ποιήτρια, διηγηματογράφος, δοκιμιογράφος και βιβλιοκριτικός. Το πρώτο της μυθιστόρημα, "About turns", έγινε μπεστ σέλερ. Έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά και ανθολόγια. "Οι κόρες της Μεσσήνης" είναι το τρίτο της μυθιστόρημα. Η συγγραφέας έδειξε ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την ιστορία της επειδή ο πατέρας της είχε πολεμήσει με τον στρατό της Νέας Ζηλανδίας στη Μάχη της Κρήτης κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Για τις ανάγκες του βιβλίου ταξίδεψε στη Μάνη. Εκεί γνώρισε τον σερ Πάτρικ Λη Φέρμορ, γεγονός που αποτέλεσε απρόσμενη ευλογία για τη συγγραφή του βιβλίου.

Κριτικες

Σχολιάστε το βιβλίο

ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Rainey - Smith, Maggie

Σχολιάστε το βιβλίο