Μείωση τιμής! ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ Μεγένθυση
ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ

Γεωργίου, Φλωρίν


ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ Ταξίδευα με τη σκέψη στα ίχνη της πτήσης, Ξεφυλλίζοντας το χρόνο, κρυμμένο σε πέτρινες σελίδες, Αναζητώντας, ερασιτέχνης αρχαιολόγος, την πρώτη πτήση. Μέσα σε μια χάντρα από κεχριμπάρι ένα εύθραυστο φτερό εντόμου, Σαν ψίχουλο του φωτός σταυρωμένο πάνω σε ένα πρίσμα, Μια σκιά από το χαμόγελο νεράιδας που τη φιλούσε ο ήλιος. Πολύ αργότερα βρήκα την πρώτη πτήση ενός πουλιού, Της φημισμένης Archaeopteryx, σαν ένα αποτύπωμα του ορίζοντα. Μετά, σύμφωνα με το μύθο, πέταξαν εύκολα ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, Απ΄ το λαβύρινθο του Μίνωα, του θρυλικού βασιλέα της Κρήτης. Έτσι όπως απ΄το λαβύρινθο του εγκεφάλου π...

7,65 €

8,48 €

Αποστέλλεται σε 3-5 εργάσιμες

30 other products in the same category:

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Εκδότης Γαβριηλίδης
ISBN13 9789605764449
ISBN 960576444Χ
Ετος Εκδοσης 2015
Αρ. Σελίδων 63
Διαθεσιμότητα 3-5 εργάσιμες

ΠΛΗΡΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ Ταξίδευα με τη σκέψη στα ίχνη της πτήσης, Ξεφυλλίζοντας το χρόνο, κρυμμένο σε πέτρινες σελίδες, Αναζητώντας, ερασιτέχνης αρχαιολόγος, την πρώτη πτήση. Μέσα σε μια χάντρα από κεχριμπάρι ένα εύθραυστο φτερό εντόμου, Σαν ψίχουλο του φωτός σταυρωμένο πάνω σε ένα πρίσμα, Μια σκιά από το χαμόγελο νεράιδας που τη φιλούσε ο ήλιος. Πολύ αργότερα βρήκα την πρώτη πτήση ενός πουλιού, Της φημισμένης Archaeopteryx, σαν ένα αποτύπωμα του ορίζοντα. Μετά, σύμφωνα με το μύθο, πέταξαν εύκολα ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, Απ΄ το λαβύρινθο του Μίνωα, του θρυλικού βασιλέα της Κρήτης. Έτσι όπως απ΄το λαβύρινθο του εγκεφάλου πετάνε ελεύθερα τα όνειρα.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γεωργίου, Φλωρίν

Ο Φλωρίν Γεωργίου (Florin Gheorghiu) γεννήθηκε το 1951 στην πόλη Χούσι της Ρουμανίας. Σπούδασε βιολογία στο πανεπιστήμιο Alexandru Ioan Cuza του Ιασίου και έγινε διδάκτορας της βιοχημείας στο ίδιο πανεπιστήμιο. Από το 1985 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα με την Ελληνίδα σύζυγό του, Βασιλική Σακκά, και τον γιο τους. Η πρώτη του εμφάνιση στα γράμματα έγινε με τη δημοσίευση ποιημάτων του το 1992 στο λογοτεχνικό περιοδικό Litaratorul II, με εκδότη-αρχισυντάκτη τον σπουδαίο Ρουμάνο ποιητή Μαρίν Σορέσκου (Marin Sorescu). Tο 1992 εκδίδει στην Ελλάδα το Ελληνο-Ρουμανικό Αθήναιον, το πρώτο περιοδικό στη ρουμανική γλώσσα, με την υποστήριξη του τότε μορφωτικού ακόλουθου της Ρουμανικής Πρεσβείας, συγγραφέα Ευγένιου Ουρικάρου (Eugen Uricaru). Παράλληλα συνιδρύει την πρώτη ρουμανική κοινότητα της Αθήνας, με την ονομασία "Άγιος Στέφανος ο Μέγας", και διατελεί πρόεδρός της τα δύο πρώτα χρόνια. Το 2003 συμμετέχει στην ίδρυση του συλλόγου "Σύγχρονα Βαλκάνια", που αποτελεί έμπνευση της συγγραφέως Μόνικας Σαβουλέσκου-Βουδούρη. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στο Curierul Romanesc, περιοδικό με κυκλοφορία σε πολλές χώρες. Από τις εκδόσεις PIM του Ιάσιου κυκλοφορούν στα ρουμανικά οι ποιητικές του συλλογές "Συναισθήματα σε κεχριμπάρι" (2012) και "Στα ίχνη της πτήσης" (2013).

Κριτικες

Σχολιάστε το βιβλίο

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ
ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ

Γεωργίου, Φλωρίν

Σχολιάστε το βιβλίο